Zvita Feltna – Mater je mraz

Zvita Feltna je skupina, ki se  je že predstavila na naši Lestvici popularnih 10 in je našim gledalcem, tako kot širni Sloveniji že dodobra poznana. Pred kratkim so v čudovitem ambientu na smučišču Krvavec predstavila svojo novo skladbo “Mater je mraz” za katero so na Krvavcu snemali tudi videospot. Podporo skupini in skladbi so izrazili mnogi uveljavljeni slovenski avtorji – Jože Potrebuješ, Aleš Bartol, Ines Erbus, Dejan Dogaja, Jaka Peterka, Damjan Murko in drugi. Podprl pa jih je tudi direktor in lastnik RTC Krvavec Janez Janša. “Krvavec že dolgo ni več samo smučišče, ampak je veliko več, in ta multiplikativen učinek, ki ga smučišče lahko da, se kaže tudi v tem, da z veseljem gostimo izvrstne glasbenike. Mislim, da jim je pot odprta v svet in da gre njihova glasbena pot samo še navzgor.” je pripomnil direktor Krvavškega smučišča.

“Naša največja uspešnica Gin in tonik je poletna skladba in nasploh se dobro počutimo v poletnih ritmih, a tokrat smo sceno obrnili na glavo in sedaj vam končno predstavljamo nov après-ski komad z naslovom Mater je mraz. Prepričani smo namreč, da se ene izmed boljših zabav zgodijo prav na snegu. Ko smo dober teden nazaj na Krvavcu snemali videospot, je bil res mraz. Termometer je kazal kar -17 stopinj Celzija, ampak smo na srečo ob sebi imeli simpatične plesalke, ob katerih smo na mraz pozabili. Verjamemo, da bodo tudi poslušalci pozabili na hladnejše temperature, ko si bodo zavrteli našo ta novo,” so komentriali fantje iz skupine Zvita Feltna.

Pod besedilo se tudi tokrat podpisuje Rok Lunaček, aranžma je delo Thea Čebrona, Blaža Geca in Blaža Hribarja, ki je poskrbel tudi za mix in mastering.

“Za naslov pesmi smo izkoristili vsem dobro znani in tisočkrat izrečeni stavek v zimskih mesecih, ko pritiska mraz, a mi smo se temu uprli. Tudi če je mraz, je vedno razlog za dobro zabavo in smeh. Še nikoli nismo toliko plesali kot na naših apres-ski zabavah, ko pozabiš na nizke temperature in slediš noremu ritmu poskočnih komadov kot je naš – Mater je mraz!” še dodajo člani zasedbe Zvita Feltna.