Zmagovalci 52. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2024

Na letošnjem 52. Festivalu narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2024, ki je potekal v nedeljo, 7. julija 2024, je nastopilo 8 ansamblov. Strokovno komisijo za glasbo so letos sestavljali Marijana Mlinar, Hanzi Kežar, Patrick Quaggiato, Nikolaj Pintar (kot predstavnik društva), Jani Rednak, Mike Orešar, Igor Podpečan.

Vsa besedila je ocenila komisija za besedilo, ki so jo letos sestavljale Costanza Frandolic, Marija Kostnapfel in Martina Valentinčič (kot predstavnica društva). Obema komisijama je predsedoval predsednik S. K. P. D. Frančišek B. Sedej – Matija Corsi.

Med Borovci v Števerjanu se je tekmovalni del začel ob 18. uri. Komisija je letos odločila naslednje zmagovalce:
– Prva nagrada 52. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2024 v vrednosti 1.400,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo gre ansamblu GAŠPERJA MIRNIKA.
– Druga nagrada 52. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2024 v vrednosti 800,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo gre ansamblu ZAPLET.
– Tretja nagrada 52. Festivala narodno-zabavne glasbe ŠTEVERJAN 2024 v vrednosti 500,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo gre ansamblu BRIŠKI KVINTET.

– Nagrado za debitanta v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo najboljšemu ansamblu med tistimi, ki so prvič nastopili na Festivalu, gre ansamblu ZAPLET.
– Nagrado za melodijo v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za glasbo najboljšemu ansamblu med tistimi, ki so prvič nastopi na Festivalu, gre ansamblu Gašperja Mirnika za skladbo Muzikaavtor Damjan Pasarič.
– Nagrada za besedilo v vrednosti 200,00€, ki jo podeli strokovna komisija za besedilo na podlagi najboljšega besedila izvirne skladbe prejmeta avtorja GREGOR ROŽIČ in ZMAGO GLAVAŠ za besedilo Na tej zemlji istrski v izvedbi Ans. ISTRSKI FANTJE.

Občinstvo je po svoji presoji izbralo zmagovalca:
– Nagrado občinstva v vrednosti 500,00€ je prejel Ans. Istrski fantje. Ocena občinstva je upoštevala izključno izvedbo skladbe iz zakladnice.

Napovedovalca letošnjega Festivala sta bila Stefania Beretta in Primož Forte.

Slika