Zlata harmonika 2024 Bled – Razpis

Objavljamo razpis za tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko Zlata harmonika Bled 2024, ki bo 4. maj 2024, ob 10. uri v Festivalni dvorani Bled.

Tradicionalno tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko, Zlata harmonika Bled 2024, bo tudi letos potekalo v živo ogled pa bo možen tudi preko spleta. Tekmovanje Zlata harmonika Bled se vključuje v praznovanje Svetovnega dneva harmonike, ki ga od leta 2009 obeležujemo vsako leto 6. maja. Leta 1829 je 6. maja Cyrill Demian na Dunaju patentiral prvo harmoniko.

Tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko bo potekalo pa določenem časovnem razporedu v Festivalni dvorani na Bledu. Gledalci pa bodo tekmovanje lahko spremljali v živo v dvorani in tudi preko video povezav ter glasovali za nagrado občinstva preko SMS sporočil.

Tekmovanje harmonikarjev v igranju na diatonično harmoniko Zlata harmonika Bled je hkrati predizbor za 10. državno tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko, ki bo v mesecu novembru 2024 v organizaciji ZDHS.

Razpis in prijavnico najdete v priponki.

ZlataHarmonika2024Bled