Trstenjakov projekt X prinaša 10 novih polk

Avtor mnogih besedil Matej Trstenjak se je tokrat lotil prav posebnega projekta, pri katerem je združil 10 različnih ansamblov in z njimi posnel 10 novih skladb.

Ker so v aktualnih časih ljudem bolj atraktivne polke, je Matej Trstenjak prišel na idejo, da popestri slovensko glasbeno zbirko z desetimi novimi polkami. K sodelovanju je povabil deset različnih ansamblov, s katerimi so ustvarili deset novih polk, ki so izdane kot del albuma “Drzne polke”. Na grafični podobi USB albumu se nahaja črka X, ki simbolizira številko 10 (10 polk, 10 izvajalcev). Album je izdan pri glasbeni založbi Trstenjak.

Namen projekta je bil združiti dobre avtorje in jim prepustiti ustvarjalnost. Matej je bil del vseh besedil, pri eni skladbi prispeval še melodijo, zraven pa je pri projektu sodelovalo še sedemnajst drugih avtorjev. Izbrani izvajalci so skladbe dobili in dodali le še svoj pečat. Osem skladb je bilo posnetih v studiu Old House Production, kjer je produciral Nejc Tratnjek, dve skladbi pa sta bili posneti pri Tadeju Miheliču.

Vse skladbe lahko slišite na spletni strani www.zalozbatrstenjak.si, kjer so zapisani tudi vsi izvajalci, ter avtorji skladb. Ta projekt se bo na nek svojevrsten način zapisal v glasbeno zgodovino.