Svizci z novo pesmijo

Ansambel Svizci so mlada ter dokaj nova kvintetovska zasedba na slovenski glasbeni sceni. Prihajajo s prelepe Gorenjske in s ponosom povedo, da jih združuje ljubezen do slovenske narodno zabavne glasbe. Z novo pesmijo so se odločili, da se malenkost predstavijo.

Člani ansambla prihajajo z različnih gorenjskih krajev, skupaj pa se redno zbirajo kar v Begunjah na Gorenjskem, kjer imajo vaje. “Zavedamo se in hvaležni smo, da okoli nas deluje toliko velikih ansamblov, ki vlečejo voz in obujajo domačo glasbo.
V navdih so nam številni slovenski in tuji ansambli ter posamezniki: Veseli Begunjčani, Okrogli muzikanti, Ansambel Karavanke, Alpski kvintet, Ansambel Saša Avsenika, Gregorji, Die Lungauer, Lechner Baum in mnogi drugi.” 
Kot ansambel nimajo prav visokih želja: “Tisto glavno vodilo, da stremimo iz nas narediti najboljše kar v danem trenutku zmoremo in znamo. Predvsem pa nas pri vsem spremlja misel: dobra volja do ustvarjanja in izvajanja kvalitetne domače glasbe.
Vsi so še mladi, zato ne preseneča, da jim energije in zagona ne zmanjka.

Melodijo in besedilo njihove prve pesmi z naslovom “Svizci“, sta delo odličnega Mitje Skočaja, v kateri je dodobra zajel bistvo nastanka ansambla. Vsi člani pa se strinjajo in pritrdijo: “Fino je, da imamo svoj predstavitveni komad in da si nas po tem ljudje zapomnijo.” Del videospota so posneli kar v vaški gostilni, drugi del pa očarajo prizori sv. Petra nad Begunjami.

Pesem je kot nalašč ustvarjena za vroče večere, ki prihajajo in veselimo se, ko bodo ljudje na poletnih veselicah prepevali skupaj z nami,” povedo za konec.