Šmarnogorski kvintet obuja spomine

Na materinski dan je Šmarnogorski kvintet obudil lep valček in ga poklonil vsem materam.

In kako je ta pesem povezana s Šmarnogorskim kvintetom? “Lep spomin je nate mati smo izbrali na željo mojega dedka, saj je avtor besedila dedkov brat Janez Kranjec. Pesem je sicer že nekoč posnel Ansambel Frančič, mi smo ji dali samo novo preobleko. Priredbo za kvintet zasedbo sta napisala gospoda Martin Juhart in Tommy Budin. Lahko povemo, da smo pesem takoj vzljubili, saj ima izjemno lepo in močno sporočilo,” nam o izbiri in nastanku pesmi pove harmonikar ansambla Matic Toplak.

Pesem “Lep spomin je nate mati” so namenoma izdali na materinski dan, saj je njeno besedilo zelo pomenljivo, hkrati pa lep poklon za tak dan: “Smo mnenja, da je tudi pesem lahko lepo darilo, pa naj bo za katerokoli priložnost. Prvotno je skladba namenjena mamam, na splošno pa vsem, ki imajo in bodo imeli na svoje matere vedno lep spomin.” Videospot so posneli v krasnem objemu Martuljške skupine gora, Matic pa ob tem dodaja: “Imeli smo res lepo vreme in super ekipo. Hvala še enkrat vsem igralcem in pomočnikom, zlasti Eco hotelu Rute, ki nam je odstopil lepe prostore za snemanje. Zahvala gre tudi ekipi Lemonic d.o.o. za dobro opravljeno delo in super energijo na snemanju.

Letos imajo fantje in dekle veliko načrtov. Že aprila jih čaka odmeven nastop na Alpskem večeru, avgusta pa na Festivalu Avsenik. Sicer pa jih v poletnem času čakajo veselice in ostale zabave, radi pa bi se predstavili tudi na kakšnem festivalu. Kot nam je uspelo izvedeti, si želijo nastopiti na letošnjem Ptujskem festivalu.