Slovo poletju in pozdrav jeseni

V Biljah bodo gostili prav poseben koncert. S svojo glasbeno skupino ga bo pričaral Timotej Lukežič, ki bo vse zbrane z zabavnimi in narodno zabavnimi melodijami popeljal iz vročega poletja v barvito jesen.

Timoteja Lukežiča v Biljah poznajo vsi, saj verjetno ni prireditve, ki je ne bi popestril s svojo harmoniko. Skromen in delaven fant, tretji od štirih otrok, se je z lepoto glasbe seznanil že v varstvu pri dedku in od takrat dalje mu je stalna spremljevalka. Kot osnovnošolec je obiskoval glasbeno šolo, kjer se je učil kromatične harmonike in solo petja, kasneje pa si je kupil frajtonarco, se je sam priučil in postala sta neločljiv tandem na zabavah in prireditvah.

Timotej pa glasbe ne samo poustvarja. Julija 2023 je namreč izdal svoj prvi valček z naslovom Moje dekle, za katerega je besedilo in glasbo napisal sam, s pomočjo prijateljev pa je pesem tudi posnel. V kratkem pa naj bi izdal še en avtorski komad, spet valček, z naslovom Hvala ti. Prepričani smo, da nas bo na koncertu seznanil z obema, seveda poleg vseh drugih večnih melodij.

Vabljeni v petek, 30. avgusta 2024, ob 19.30 v Dom krajanov Negovan Nemec v Bilje.