S Šepetom na Gorenjsko

Deset let letos praznuje Ansambel Šepet in jubilejno leto so začeli s tremi skladbami, tremi priredbami iz različnih slovenskih regij.

Pred desetimi leti smo začeli s priredbami, kar nas je močno zaznamovalo in praznovanje 10. obletnice pričenjamo prav tako, saj smo preoblekli kar tri znane slovenske polke in skupni projekt poimenovali Od Koroške do Gorenjske,” nam je povedal Robert Goličnik, ki s svojim ansamblom glasbeno potovanje zaključuje na Gorenjskem: “Uspešno zaključujemo uvodno zgodbo našega praznovanja ob deseti obletnici. Za tretjo skladbo ni bilo vprašanje katera iz Gorenjskega konca naj bo, ampak mora biti Avsenikova.Odločili smo se, da v naš stil preoblečemo znano V Hrašah mam pa tetko, za katero smo dobili žegen od samega Slavka Avsenika ml., ki je priredbo z navdušenjem pozdravil.”

Za Avsenikovo skladbo, avtorjev Slavka Avsenika in Vilka Ovsenika ter Ferrya Souvana, je nastal tudi videospot, ki so ga posneli ob jezeru Jasna, v dolini Vrata s pogledom na Triglav ter pri slapu Peričnik in na Bledu.