S.O.S Kvintet razkriva, kdo je Lumpa!

Po izjemno uspešnem letu s skladbo Bači bači se S.O.S.ovci predstavljajo z novo, še bolj posebno in nadvse zanimivo pesmijo, s katero prodirajo na lestvice slovenske glasbe.

Odštekana pesem “Lumpa, lumpa” je avtorsko delo Alena Klepčarja, ki je inspiracijo iskal v dekletih navihanega značaja – tokrat pa glavno vlogo v videospotu odigra Kaja Humski, članica skupine S.O.S. in Fehtarjev.

Pesem je nenavadna, drugačna in zanimiva za poslušat. Člani skupine pravijo, da je odbita bolj kot karkoli, kar so v zadnjih letih delali. Pesem je priredba znane švicarske skladbe Humpa Humpa. Original so posneli Fäaschtbänklerji, idejo za to, da bi to skladbo priredili, pa je dal Nik Zendzianowsky, ki je z lanskim letom pogumno vkorakal med S.O.S-ovce. Za njim je pestro leto, polno nastopov in kot pravi:”S.O.S. je zame postala druga družina, lepo so me sprejeli in na vsakem koraku mi stojijo ob strani. Lepo je imeti ob sebi ekipo, s katero si lahko to, kar si in rasteš.”

Ko so S.O.S. to skladbo slišali, so jo takoj dali v roke že prej omenjenemu izjemnemu tekstopiscu Alenu Klepčarju, Andrej Gorenjak je prevzel glavno vlogo vokalista, za dodatek pa so začinili dodatne verze z glasom Kaje Humski. Posneli so jo v studiu pri Aljažu Jelenu, ki je tudi producent dotične skladbe.

Ob tem predstavljajo še novega člana, Žaka Petriča Grajfonerja, ki je nadomestil Primoža Krajnca. Primož je bil 7 let član zasedbe S.O.S. Mlad, 20 letni, Žak, ki je študent klarineta na Akademiji za glasbo v Grazu in je do zdaj že igral z narodno-zabavnimi ansambli ter piše tudi svoje skladbe, se veseli nastopov s S.O.S.om in komaj čaka sezono 2024.

V videospot so vložili ogromno dela. Zahvaljujoč Kikiriki films – Dobran Laznik in Grega Šteharnik – je poskrbljeno za pestre kadre, zanimivost, razigranost v spotu. Poleg vseh nastopajočih se v spotu pojavijo plesalke iz kluba Kušnime, ki so pod taktirko Nike Slatinšek koreografijo sestavile tudi za Kajo. Na videospotu je bila izjemna energija in kot pravi harmonikaš, Mitja Marko:”Vidi se, da se dobro razumemo. Srečo smo imeli tudi, da smo s sabo imeli ekipo, ki je dihala z nami in nam dodatno popestrila dogajanje. Posneli smo zopet en super, poseben komad in upamo, da vas bo prepričal in vam ostal v ušesu.”