Razpis za 32. Festival Vurberk 2024

Objavljamo razpis za letošnji, že 32. festival Vurberk 2024, na katerem bosta podeljena dva Zlata zmaja ter dve plaketi – Lojzeta Slaka in Fanike Požek. Festival bo posnela RTV Slovenija. Prijave do 29. februarja 2024.

Turistično društvo Vurberk s soorganizatorjema Občino Duplek in RTV Slovenija, RC Maribor vabi ansamble narodno-zabavne glasbe k sodelovanju na 32. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in dvo – ali večglasnim petjem Vurberk 2024, ki bo potekal v petek, 21. junija 2024 ob 21.uri na grajskem dvorišču na Vurberku.

Na festivalu nastopi vsak ansambel z dvema skladbama in sicer:
– novo skladbo, ki je njihovo avtorsko delo in je nastala v zadnjem letu (tekmovalna skladba),
– druga skladba je iz zakladnice skladb narodno-zabavne glasbe z diatonično harmoniko in dvo- ali večglasnim petjem.

Prenos 32. festivala narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo- ali večglasnim petjem »VURBERK 2024«, bo tudi letos potekal v živo na Radiu Maribor

Za prijavljene ansamble, ob morebitni prijavi 12 ali več ansamblov, bo organiziran koncert, na katerem bo potekal izbor za festivalsko predstavitev. O možnosti izvedbe le-tega boste obveščeni takoj po poteku roka za prijavo. V primeru, da bo prijavljenih manj kot 12 ansamblov, bo 10 ansamblov za predstavitev na festivalskem večeru izbrala strokovna komisija, ki jo imenuje TD Vurberk.

Na 32. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije, vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko in dvo – ali večglasnim petjem VURBERK 2024, bodo podeljene naslednje nagrade:
NAGRADA STROKOVNE KOMISIJE:
1. ZLATI ZMAJ, za izvedbo in najboljšo skladbo (ansamblu)
in denarna nagrada 800 € (ansamblu in avtorjem besedila, glasbe in aranžmaja) in snemanje v RTV centru (Radio Maribor), Studio 22, v vrednosti 1500 €.

NAGRADA OBČINSTVA IN RADIJSKIH POSTAJ:
2. ZLATI ZMAJ nagrada občinstva in radijskih postaj (ansamblu)
(glasovanje po spletu 25% in glasovi občinstva na dan prireditve 75%) in denarna nagrada 800 € (ansamblu in avtorjem besedila, glasbe in aranžmaja) ter snemanje v RTV centru Maribor (Radio Maribor) Studio 22, v vrednosti 1500 €.

V sodelovanju z organizacijo SAZAS bomo podelili dve nagradi avtorjem in sicer:
– Plaketo Lojzeta Slaka, za najboljšo skladbo in denarno nagrado 300 €
– Plaketo Fanike Požek, za najboljše besedilo in denarno nagrado 300 €.

Ansambli, ki želijo sodelovati na festivalu, se lahko prijavijo najkasneje do četrtka, 29. februarja 2024 na elektronski naslov organizatorja: [email protected] ali preko spletnega obrazca na spletni strani TD: www.td-vurberk.si.

32_Vurberški festival-OBJAVA-jan_2024.pdf