Razpis za 14. mednarodni festival Loborfest 2024

Organizatorji so objavili razpis za prijavo na 14. mednarodni festival polk in valčkov Loborfest 2024, ki bo 21. julija 2024.

Skladbe, ki se bodo predstavile na letošnjem Loborfestu, bo na podlagi razpisnih pogojev izbrala strokovna komisija. Čas za prijave je do 31. maja 2024.

Vsak ansambel se na festivalu predstavi z dvema skladbama: z eno novo avtorsko pesmijo, ki še ni bila javno predvajana ali izdana na nosilcu zvoka. Druga skladba je lahko skladba, ki je že bila javno predvajanja, ne glede na glasbeno zvrst, vendar prirejena v narodnozabavni glasbeni slog.

Tekmovalna skladba mora biti:
– vokalno-instrumentalna skladba, v “kajkavskem” narečju ali v jeziku oziroma narečju države oziroma kraja iz katere prihaja prijavljeni glasbeni izvajalec,
– v ritmu polke ali valčka, s prepoznavnim narodnozabavnim slogom, izvedena z glasbili, ki so značilni za narodnozabavno glasbo,
– dolga štiri minute,
– brez bobnov in drugih elektronskih glasbil
* v kolikor je prva pesem izvedena brez baritona, je zaželjena, da je druga z baritonom

PRIJAVE do 31. maja 2024
Prijava se pošlje na e-mail [email protected] in mora vsebovati:
– audio demo posnetek z vaj ali končni studijski posnetek
– besedilo pesmi, z napisanimi avtorji besedila, melodije in aranžmaja (word ali pdf format)
– kratko biografijo in fotografija glasbenega izvajalca, s kontaktnimi podatki odgovorne osebe (word ali pdf format)

Organizatorji bodo pregledali prispele prijave, strokovna žirija pa bo izbrala skladbe za festival. Izvajalci, katerih skladbe žirija uvrsti v program Festivala, so dolžni nastopiti v finalu festivala.
Organizatorju festivala izbrani glasbeni izvajalci predložijo končni studijski posnetek skladbe in prijavnico najkasneje do 1. 7. 2024 na e-naslov [email protected].

Razpis organizatorja v Hrvaškem jeziku najdete v priponki!

Loborfest_2024_natjecaj