Poslovil se je Rudi Poljanšek

V 72. letu starosti za vedno poslovil Rudi Poljanšek, soustanovitelj in harmonikar Ansambla bratov Poljanšek ter avtor številnih uspešnih skladb.

Rudi Poljanšek, rojen 13. januarja 1953 v Srednji vasi pri Kamniku, je leta 1971 skupaj z bratoma Danilom in Mirom ustanovil Ansambel bratov Poljanšek, ki je do danes nanizal številne uspešne skladbe, pod mnoge je bil kot avtor podpisan prav Rudi. Le kdo ne pozna pesmi “Skupaj za vedno“, “Najmlajši“, “Slovenska pesem“, “Harmonika“, “Kje si očka moj“, “Slepec“, “Kadar srečam tvojo hčerko” in še mnogo drugih. Ansambel je leta 1992 zmagal na Ptujskem festivalu, kje je za pesem Najmlajši prejel tako nagrado občinstva kot strokovne komisije. V mesecu aprilu bi morali organizirati tudi koncert ob petdesetletnici ansambla, vendar je bil zaradi slabega zdravstvenega stanja Rudija Poljanška sprva prestavljen na mesec maj, nato pa na september.

Rudi je veljal za avtorja, ki je bil prepoznaven po svojem stilu, bil pa je tudi vzornik številnim muzikantov pri nas. S svojim glasbenim udejstvovanjem je v slovenski narodno-zabavni glasbi pustil neizbrisen pečat.