Novi prostori Glasbene šole Banovšek

V petek, 22. marca 2024, so v Slovenskih Konjicah otvorili nove prostore Glasbene šole Banovšek, ki jo vodi Matej Banovšek, sicer tudi ustanovitelj in vodja Ansambla Banovšek. Prenovljeni prostori so hkrati postali tudi salon in trgovina harmonik Munda.

Poleg tega pa v sosednjih prostorih najdemo tudi servis Harmohanik s.p., kjer za harmonike Munda skrbi Matej Turinek, sicer tudi sodelavec v Glasbeni šoli Banovšek ter sočlan ansambla Banovšek.

Matej Banovšek se je ob tej priložnosti zahvalil Zlatku Munda za zaupanje in dolgoletno sodelovanje, svoji družini in tesnim prijateljem za podporo ter nenazadnje vsem učiteljem harmonike v GŠ Banovšek.Pravi, da se nanje lahko vedno zanese, saj poučujejo kvalitetno in strokovno tudi na drugih lokacijah, obenem pa so dobri prijatelji.

Na otvoritvi so premierno pokazali tudi nov videospot in skladbo ansambla Banovšek z naslovom “Povabim te v hribe“, za katero je melodijo prispeval Matej Banovšek, besedilo pa Urška Lužar. Skladba je napisana po njunih resničnih izkušnjah, z njo pa si vsi želijo, da bi čimveč ljudi spoznalo lepote slovenskih hribov in gora.

Vabljeni k poslušanju nove polke in obisku tako trgovine in GŠ Banovšek kot tudi slovenskih hribov!