KD harmonikarjev Izola uspešno izpeljalo revijo harmonikarjev

Kulturno društvo harmonikarjev Izola je v nedeljo, 25.08.2024 ob 18:00 v letnem kinu Arrigoni Izola organiziralo tradicionalno REVIJO HARMONIKARJEV IZOLA 2024.

»Naša Revija harmonikarjev je edinstven tovrstni dogodek na obali kjer dajemo tako mladim kot starejšim in pa vsem neuveljavljenim skupinam s harmoniko priložnost, da se predstavijo. Ni važno kakšna harmonika je klavirska, diatonična, kromatična, samo da je harmonika. Letos smo imeli celo udeleženca na ustno harmoniko (orglice). Društvo s takim dogodkom ohranja glasbo ljudskega izročila, spodbuja k ustvarjalnosti mladih, k nastanku različnih zasedb s harmoniko in s tem širi prepoznavnost tega instrumenta. Poleg tega vsako leto podelimo nagrade za spodbudo pri igranju na harmoniko.«

Društvo se vsem nastopajočim iskreno zahvaljuje za sodelovanje na reviji, kjer se je predstavilo kar 28 udeležencev med temi kot gosti Orkester harmonikarjev Mikola iz Celja, domača skupina Bivje in pa Krepki mužikanti iz Cerovlja.
Večinoma so nastopili mladi nadobudni harmonikarji in pa nekaj tudi starejših ljudskih godcev iz celotne Slovenije, Hrvaške in Italije. Predstavil se je tudi domači Orkester harmonikarjev Izola, ki je amaterska skupina društvenih harmonikarjev. Poleg revije je potekala tudi razstava harmonik RUTAR in MUNDA, ter TOTTER midi sistemov.

Društvo je na reviji podelilo tudi nekaj različnih nagrad za spodbudo pri igranju na harmoniko. Razpisane nagrade na Reviji harmonikarjev Izola 2024 so prejeli:

– Nagrada najmlajšemu harmonikarju: EVELIN KAYA KOCJANČIČ
– Nagrada najstarejšemu harmonikarju: VINKO MARINŠEK
– Nagrada za najboljši nastop: NIK BAŠKOVČ
– Nagrada za virtuozen nastop: KLARA STOPAR
– Nagrada za perspektivnega mladega harmonikarja: MATEVŽ PERC
– Nagrada za najboljšo harmonikarko: ZALA PRAPER
– Nagrada za izviren nastop: FILIP PINTAR
-Nagrada za najboljšo zasedbo: RIBIČ STANKO S PRIJATELJI

Čestitke vsem nagrajencem!