Ideal polka Firbcev

Vsi ljubitelji največjih veselic, koncertov in žurk so zagotovo že slišali za Firbce, ki v teh dneh poleg številnih nastopov, predstavljajo tudi novo polko.

Nova polka nosi naslov “Ideal” in je nastala s prav posebnim namenom: “Ker smo Firbci od svojih deklet in družin za vikend ločeni, predstavljamo skladbo v poklon vsem boljšim polovicam. Zahvaljujemo se jim za vso podporo, spodbudo in ljubezen, ki nam jo dajejo. Na odrih, stran od doma, preživimo večina vikendov, se zavedamo kako pomembne so naše boljše polovice za nas, nočne ptice. Zavedamo se, da nismo idealni, pa vendar se trudimo, vas ljubimo in spoštujemo z vsem srcem. Naj bo Ideal pesem vseh deklet, ki svojemu partnerju stojijo ob strani in ga spodbujajo v dobrem in slabem.

Pod besedilo nove polke se ponovno podpisuje harmonikar Gašper Šinkovec, pri melodiji pa je svoj delež prispeval tudi njegov brat in frontman skupine, Jaka Šinkovec.

Zelo naporen urnik za Firbce ni nič novega. Fantje obiskujejo vsak svojo službo, ki jo opravljajo z velikim veseljem. Pevca in frontmana Firbcev, Jako, lahko vidimo na TV in radiu kot voditelja, njegovega brata Gašperja pa v vrtcu, kjer je vzgojitelj predšolskih otrok. Gregor je zaposlen v tehnični ekipi vrtca, Jakob pa je gozdar. Fantje prisegajo na družinsko življenje že v mladih letih: “V skupini imamo skupaj z bobnarjem Janom že štiri otroke. Očka sta že Gašper, Gregor in bobnar Jan. Naš urnik je res poln. Dopoldne smo v službah, po službi smo z našimi najbližjimi doma, zvečer pa gremo skupaj na oder in zabavamo vse poslušalce. Prisegamo na družino v mladih letih, saj pravijo, da vsako leto prej kot imaš otroke, jim daš leto več življenja z njimi.