Horjulski kvintet vabi na prvi koncert!

Horjulski kvintet je mlad ansambel iz Horjula in okolice, je novo ime na glasbeni sceni, ki konec meseca vabi na prvi koncert.

“Naši začetki segajo v leto 2022, ko smo začeli kot glasbena spremljava Folklorni skupini Klas Horjul. Fantje smo čez poletje vadili, septembra pa smo se dobili na prvih vajah in odločili, da ustanovimo ansambel. Na začetku smo igrali na družinskih zabavah in mlajih, kasneje pa se nam je pridružila tudi pevka in tako smo začeli tudi malo bolj zares. Prvič smo se javno predstavili decembra 2022 v domačem kraju na Občinskem trgu. Odziv ljudi pod odrom nam je dal zagon in potrditev, da smo na pravi poti. Od takrat smo veliko vadili, malo se je spremenila tudi zasedba in zdaj gremo polni zagona in motivacije novim ciljem naproti,” o svojih začetki povedo mladi muzikanti.

Horjulski kvintet sestavljajo Nejc Kunej na klarinetu, brata Anže in Miha Trček na trobenti in harmoniki, Nejc Velkavrh na kitari, Gašper Čepon na kontrabasu in baritonu ter Job Jerala in Petra Kogovšek v pevskem duetu.

Kot pravijo, je njihov cilj še naprej širiti slovensko glasbo in pozitivno energijo med ljudi, jim tako lepšati njihove dneve in jih še naprej zabavati. Prihodnost imajo jasno začrtano – želijo ustvariti svoje pesmi in se udeležiti kakšnega festivala.

“Za nami je leto polno uspešnih nastopov in lepih odzivov, zato smo se odločili, da organiziramo naš 1. samostojni koncert. S koncertom bi se radi zahvalili našim poslušalcem za vso podporo in obenem predstavili vsem, ki nas še ne poznajo,” razkrijejo člani Horjulskega kvinteta in hkrati obljubljajo, da bo koncert poln slovenske narodno-zabavne glasbe. Koncert bo v njihovem domačem kraju, v dvorani Prosvetnega doma v Horjulu, kjer potekajo tudi njihove vaje. Koncert bo malo bolj ljubezensko obarvan, na odru pa bo z njimi še ansambel Maxi.

Za konec so še dodali: “Vabljeni vsi ljubitelji narodno-zabavne glasbe, 24. februarja 2024 ob 19. uri v Horjul, da skupaj ustvarimo en dober koncert z odličnim vzdušjem.”