Gušti z novo pesmijo Moj drajv

Miha Guštin – Gušti je pri svojem ustvarjanju hudo raznolik in nepredvidljiv. Letos praznuje 40 let glasbenega delovanja. Od rokerskih začetkov z Big Foot Mama, preko tripovskega potovanja s Polono Kasal, do romantičnega sanjaškega popa z Leyre, Gušti vsakič znova dokazuje svoj avtorski in izvajalski talent.

Pesem “Moj drajv” odraža Guštijev življenjski pogon. Je tisto, kar Guštija žene naprej, je izziv s katerim se sooča vsak dan, je iskanje ravnovesja med glasbenim in družinskim življenjem. Omenjena pesem je tanka linija, po kateri Gušti hodi vsak dan. Ob padcih se vedno znova pobere in gre naprej. Vse to mu daje zagon (“drajv”).

Videospot za pesem je avtorsko delo mlade, a že uveljavljene ustvarjalke Vite Orehek, ki je skozi kamero ujela vsa štiri desetletja Guštijevega ustvarjanja.
40 let ustvarjanja in delovanja bo Miha Guštin – Gušti v družbi glasbenih kolegov predstavil na neponovljivem koncertu “Moje sanje, moj planet: 40 let glasbe”, 19. septembra 2024, v ljubljanskih Križankah. “Moj drajv” je tako prvi single, ki napoveduje tudi izid albuma ter seveda septembrski koncert.