Gadi z novo polko

Tokrat so Gadi iz svojih omar ponovno ponosno nadeli dele narodnih noš, ki so jih v začetku svoje kariere že nosili. Razlog, da so si ponovno nadeli narodne noše pa je v zgodbi novega videospota in polke z naslovom Praznimo kozarce.

Gadi so z njihovo najnovejšo skladbo “Praznimo kozarce” časovno stopili pol stoletja nazaj v čase, ko še niso bile fantovščine tako popularne in pogoste, kot so dandanes. Takrat so bile fantovščine bolj izjema kot pravilo, saj so jih doživeli le tisti, ki so imeli malo več pod palcem. Fantovščin še niso povezovali z nošenjem križa in vragolijami sodobnih fantovščin, ampak je bodoči ženin ponavadi svoje najbližje prijatelje pogostil s pijačo in jedačo ter še zadnjič užival v njihovi družbi, kot neporočen moški.

Fantovščino so popestrili glasbeniki, tako kot v zgodbi novega videospota Praznimo kozarce. Druščina je v zgodbi videospota za prevoz uporabila legendarni starodobnik – Porschejev traktor, za katerega se lepo zahvaljujejo g. Janezu Mejaču iz Ljubljane. Kasneje pa so se odpravili v idilično vinsko klet – Vina Jelenič (Kostanjevica na Krki), kjer jim klet krasijo še vedno leseni sodi, čeprav so ti dandanes vedno redkejši. Za melodijo in zvočno podobo skladbe je poskrbel njihov basist Primož Ilovar, besedilo pa je prispeval Matej Kocjančič.