Festival narodno-zabavne glasbe GEOSS

V Litijo prihaja povsem nov festival na narodno-zabavni sceni! V osrčju Slovenije, natančneje v Litiji, bo 4. oktobra 2024 potekal prvi festival narodnozabavne glasbe Geoss.

Organizator napoveduje, da festival ne bo običajen. Sicer bo tekmovanje ansamblov, toda poleg same izvedbe, se bodo ocenjevale tudi druge lastnostni in kvalitete nastopajočih. Vsak ansambel bo imel možnost na odru pokazati svojo energijo, pripraviti zabavo in show. Vse to, kar v zadnjem času na festivalih manjka in kar je vedno bolj v ospredju na narodno-zabavni glasbeni sceni.

Organizatorji pripravljajo zares pravi spektakel!
Oder bo opremila profesionalna ekipa ozvočevalcev in lučkarjev, ki bodo ansamblom omogočili, da na odru pripravijo res pravi spektakel in s svojo glasbo in odrskim nastopom navdušijo zbrane obiskovalce.

NAGRADE
•    Nagrada za najboljšo energijo (Levstikova plaketa + materialna nagrada)
•    Nagrada za najbolj izviren/inovativen nastop (Valvasorjeva plaketa + materialna nagrada)
•    Nagrada za najbolj kvalitetno izvedbo (Prva tri mesta prejmejo Situle)
•    Nagrada po mnenju občinstva

POGOJI ZA PRIJAVO
Na festival se ansambli prijavijo z eno tekmovalno (avtorsko) skladbo in eno skladbo po lastnem izboru. Avtorska skladba je lahko že poznana, ne sme pa v preteklosti biti zmagovalna na kateremkoli festivalu.

PRIJAVE
Prijave so odprte do četrtka, 20. junija 2024, na e-mail naslov [email protected] ali preko sms sporočila 040 978 099. Elektronsko sporočilo naj vsebuje ime ansambla, naslov skladbe, avtorje tekmovalne skladbe in kontakt predstavnika.
Vsi prijavljeni bodo v najkrajšem možnem času prejeli odgovor s pravilnikom in uradno prijavnico.