Fantje spod Šilentabra se odpravljajo na turnejo

Fantje spod Šilentabra se v mesecu aprilu odpravljajo na prvo koncertno turnejo, v sklopu katere bodo obiskali pet krajev, enega tudi na sosednjem Hrvaškem.

V pet krajev bodo ponesli koncert “Pesmi iz stare škrinje”, ki so ga prvič izvedli lansko leto marca v Ilirski Bistrici. “Bil je materinski dan, vstopnice za koncert pa so lani pošle v pičlih nekaj urah,” nam pove vodja in harmonikar zasedbe David Penko. Ravno to je bil razlog, da se odpravijo na turnejo in pesmi iz stare skrinje zaigrajo v različnih krajih.

Koncerti v okviru turnej:
Hrpelje – 6. aprila, Kulturni dom
Matulji Hrvaška – 13. april, Dom Jušići
Šmihel pri Pivki – 14. april, Športna dvorana
Orehek pri Postojni – 19. april, Kulturni dom
Ilirska Bistrica – 20. april, Dom na Vidmu

“Pesmi iz stare škrinje” je prav poseben koncert, na katerem Fantje spod Šilentabra izvedejo repertoar starejših znanih narodno-zabavnih skladb iz zakladnice ter precejšen del ljudske glasbe. Seveda so vse skladbe izvedene v živo na način “po starem”, kar pomeni, da gre za izvedbe s starimi glasbili (berda, harmonika, akustična kitara) in štiriglasno fantovsko petje.

Več o koncertih, prodaji vstopnic in ostale informacije razkrijejo v marcu, zato jih spremljajte na njihovih socialnih omrežjih.