Ansambel Saša Avsenika z novo pesmijo

Ansambel Saša Avsenika predstavlja novo polko in videospot z naslovom Žena me tepe. Ob odlični interpretaciji pevca Luke Seška pa je v videospotu nastopil še naš nekdanji boksar Dejan Zavec. Napovedujejo tudi sklop koncertov, ki se bodo zgodili ob 15. obletnici njihovega delovanja.

ZANIMIVA AVTORSKA EKIPA

Gre za pesem, ki je bila posneta pred približno petimi leti v nemškem jeziku in takrat še s prejšnjo zasedbo,” povedo člani Ansambla Saša Avsenika. Avtorja skladbe sta, kot že pri kar nekaj prejšnjih, ponovno Sašo Avsenik in Matjaž Vlašič. Besedilo pa je tokrat delo kitarista skupine MI2 Jerneja Dirnbeka – Dimeka in Jureta Karasa, režiserja, producenta in ustanovnega člana dueta Slon in Sadež. Glasbenika, ki jih sicer poznamo predvsem iz drugih glasbenih zvrsti, se več kot očitno zelo dobro znajdeta tudi v narodnozabavnih vodah.

V VIDEOSPOTU NASTOPIL TUDI DEJAN ZAVEC

Luka Sešek, ki je novo polko Žena me tepe odlično zapel in še boljše interpretiral, je v videospotu odigral lika, ki so ga člani Ansambla Saša Avsenika poimenovali kar gospod Duško. “Duško je en tak zmeden lik, ki mu gre v življenju vse narobe. Ampak ne tako narobe, da bi bil žrtev, ampak prav toliko narobe, da se on ob tem zabava. Luka se je res vživel in odlično odigral lik gospoda Duškota,” so povedali člani Ansambla Saša Avsenika in dodali: “Zelo smo ponosni, da se nam je v videospotu pridružil tudi naš nekdanji boksar, prvak Dejan Zavec.” Prav tako kot skladba, tudi videospot ni nastal čez noč. Scenarij zanj so naredili Sašo Avsenik, Luka Sešek in Matic Plevel, snemanje pa je potekalo v centru Ljubljane. Lik zamaskirane žene je odigrala Nina Radi.

15 LET DELOVANJA ANSAMBLA SAŠA AVSENIKA

Letos mineva 15 let, odkar je Ansambel Saša Avsenik nadaljeval bogato zapuščino ene najbolj prepoznavnih glasbenih družin v Sloveniji. V čast tej pomembni obletnici ansambel pripravlja sklop koncertov, s katerimi bodo proslavili svoje dosedanje delovanje in se zahvalili vsem poslušalcem, ki so del njihove zgodbe. Koncerti se bodo odvili v mesecu juniju na Gradu Vurberk, v Kostanjevici na Krki, v Sežani (pri Kosovelovem domu), praznovanje pa bodo zaključili s koncertom na Ljubljanskem gradu.

Od svoje ustanovitve leta 2009, ko je na glasbeno pot stopil Sašo Avsenik s svojim ansamblom, se je začelo pisati novo poglavje Avsenikove glasbe. S svojimi melodijami, besedili in nastopi so navdušili tako starejše kot mlajše generacije. “15 let je prelomnica, ki nas spodbuja, da se ozremo nazaj na vse naše dosežke, hkrati pa načrtujemo prihodnost. Vsi skupaj smo ponosni na tradicijo in skladbe Ansambla bratov Avsenik, ki so včasih nastopali tudi po 330 dni na leto. Naša številka se vrti okoli 170 nastopov na leto. Nastopamo tako doma kot v tujini. Če je dolga leta veljalo, da je naša glasba predvsem doma, v alpskem prostoru, smo se mi podali na koncerte tudi na Hrvaško, Nizozemsko in v Belgijo, celo čez ocean v Kanado. Ne samo čez ocean, igrali smo že tudi na križarjenjih, kar je bilo za vse nas posebno doživetje. Hvaležni smo za vso podporo, ki jo prejmemo od naših poslušalcev,” pove Sašo Avsenik.

ZIMSKI SPEKTAKEL

Na oder mogočne Hale Tivoli, ki jo je že večkrat razprodal Ansambel Bratov Avsenik, bo letos stopil tudi Ansambel Saša Avsenika, ko bodo 7. 12. 2024 z razširjeno glasbeno zasedbo v Hali Tivoli, pričarali pravo zimsko pravljico – večer najlepših prazničnih melodij. Koncert bodo, dva tedna kasneje, 21. 12. 2024 ponovili še v Dvorani Tabor. “Veselimo se obujanja in ustvarjanja novih glasbenih spominov,” zaključijo člani Ansambla Saša Avsenika.

https://www.youtube.com/watch?v=G_sH2xf_uS8&t=2s