Ansambel Dolenjska vigred vabi na Trško goro

Ansambel Dolenjska Vigred je skupina štirih mladih glasbenikov iz slikovite Dolenjske in Bele krajine, ki deluje od oktobra lani. Za svoj prvi videospot so se odločili, da priredijo pesem “Tam na Trški gori”, ki jo v originalu izvaja Ansambel Franc Potočarja s Podlipškimi fanti in tako obudijo njegovo glasbo.

“Za to pesem smo se odločili, ker vsi obožujemo našo tradicionalno slovensko narodno-zabavno glasbo tudi tisto, ki jo mogoče večina sliši tudi prvič in pa seveda zato ker vsi prihajamo iz pokrajin kjer je doma vinska trta,” nam povedo člani Dolenjske vigredi.

Fantje se enkrat tedensko dobivajo na vajah, kjer preigravajo različne skladbe slovenskih glasbenikov, pa naj bo to starejših generacij ali pa mlajših. “Dolgo časa smo razmišljali kaj bi storili, izdali lastno skladbo ali za začetek naredili priredbo pesmi. Na koncu je prišlo do tega, da je Luka na vajah predvajal to pesem in takoj smo vedeli, da je to to, da jo moramo prirediti,” so nam zaupali.

Seveda pa je bila naprej potrebna odobritev gospoda Franca Potočarja:”Stopili smo v stik s sinom Franca Potočarja, Simonom Potočarjem (članom ansambla Dolenjski Veseljaki) ter nato še z gospodom Francem. Bila sta navdušena nad idejo in nam seveda odobrila priredbo za kar se jima iskreno zahvaljujemo.

Za omenjeno skladbo so posneli tudi videospot. Snemanje je bilo polno smeha in zanimivih prigod, od tega, da so na snemanje zamujali, saj so imeli en dan pred snemanjem fantje nastop, ki se je zavlekel pozno v noč, do tega, da je njihov član Luka med snemanjem kadrov v vinogradih padel po bregu skupaj s harmoniko (na srečo je bilo z Luko in harmoniko vse v redu).