Andrej Toplišek maja pripravlja tri koncerte!

Letos bo Andrej Toplišek, glasbenik in avtor, na glasbenem festivalu v Rogaški Slatini praznoval izid tretjega projekta v sklopu t.i. »oberkrainer trilogije«, narodnozabavne glasbene zvrsti pod katero je podpisan Andrej Toplišek in je začela nastajati pred šestimi leti.

Andrej Toplišek septet je od leta 2018 posnel tri projekte, v katerih se poglobi v začetek slovenske narodnozabavne glasbe, njenega razvoja in na koncu celo preide do umetniškega pristopa komponiranja in muziciranja v »oberkrainer« slogu, v katerem se prepleta zvok tradicionalne zasedbe v sestavu harmonike, trobente, klarineta, kitare, basa in vokalov.

Prva plošča, ki je nastala v tem obdobju in predstavlja začetek trilogije, se imenuje “Postkarte aus Slowenien“, nadaljevanje najdemo na projektu “Tradicija in umetnost“, povsem nova plošča, ki jo bomo v živo lahko doživeli maja na Andrej Toplišek festivalu v Rogaški Slatini, pa nosi naslov “Pripovedovalec zgodb“. Vsebina je zaenkrat še skrivnost, a ne za dolgo!

Kar trije koncerti se bodo maja zvrstili v Kulturnem centru Rogaška Slatina, ki je bil lansko leto premajhen za vse obiskovalce, ki so želeli v živo poslušati Avsenikovo glasbo v izvedbi Topliškovega septeta. Zato bosta letos kar dve predstavi narodnozabavne glasbe in sicer 14. ter 15. maja, kjer bo razkrita vsa skrivnost prihajajočega albuma “Pripovedovalec zgodb“, slišali pa bomo tudi nekaj Avsenikove glasbe, saj je Andrejeva glasba tesno povezana z glasbo bratov Avsenik. Za kvalitetno glasbeno izvedbo bodo, poleg Andreja, poskrbeli še Mike Orešar, Nejc Merc, Mario Stranger, Thomas Hammerl ter vokalni terceter Bojan Lugarič, Sandra Križan in Eva Šolinc.

Tretji koncert bo 16. maja, namenjen pa bo vse ljubitelje jazz glasbe, na njem pa bo Andrej Toplišek kvintet predstavil prav tako novo ploščo “Letni časi”. Poleg Andreja bodo na odru stali še odlični glasbeniki Leon Firšt, Janez Krevel ter Grega in Matjaž Skaza.

Vstopnice so že v prodaji: https://bit.ly/AndrejToplisekEventim