22 let širom po Sloveniji in tujini – ansambel Spev

Ravno v mesecu ljubezni v maju so svoje oboževalce razveselili z novo pesmijo “Ne skrivaj solza“, ki jo sedaj z veseljem izvajajo na številnih gostovanjih. Pod melodijo in besedilo je podpisan Igor Pirkovič. Fantje o sebi pravijo, da se kar ne morejo naužiti občutka sreče, ki jim ga omogoča izvajanje slovenske narodno-zabavne glasbe.

Razmišljajo tudi o gostovanju v Avstraliji, kjer še niso bili, saj bi s tem zaokrožili svoje popotovanje z glasbo pri slovenskih izseljencih po svetu. Gostovali so že v Ameriki, Kanadi, Grčiji, Nemčiji, Švici, Avstriji, Italiji… A nemirni duh jih vleče tudi v deželo kengurujev. Medtem pa se seveda veselijo gostovanj, kjer s štiriglasnim petjem ob spremljavi instrumentalnega tria s polkami razveseljujejo publiko in jih včasih pobožajo tudi s kakšnim nežnim valčkom. Kot že vseh 22 let še vedno prisegajo na izvedbo skladb ansambla Lojzeta Slaka in Fantov s Praprotna, lastnih skladb in tudi poskočnih zabavnih ritmov s pridihom dalmatinskega zvena.

Spev ostaja zvest svojim poslušalcem in se s hvaležnostjo ozira na minula leta in v prihodnost, ki jih bo sigurno obdarila z novimi doživetji, ker smejo, zmorejo in lahko igrajo slovensko narodno-zabavno glasbo.